K čemu slouží hydraulická čerpadla?

on .

Hydraulická čerpadla jsou hlavní součástí hydraulické soustavy a použvají se ve všem odvětvích průmyslu i v hospodářství. Čerpadla převádí mechanickou energii na hydraulickou. K převodu energie slouží v dnešní době motor, který nahradil lidskou nebo zvířecí sílu, která byla používána v minulosti.

Co si představit, když se řekne hydraulika?

on .

Asi už jste někdy slyšeli pojem hydraulika. Možná, že si dokážete vzpomenout na některá odvětví, ve kterých je využívána, ale asi málokdo dokáže tento pojem definovat.

Hydraulika je, zjednodušeně řečeno, disciplína zabývající se využíváním mechanických vlastností tekutin pro technické účely. Využívá hydromechanické, hydrostatické a hydrodynamické poznatky, což znamená, že se nezajímá pouze o vlastnosti nehybných tekutin, nýbrž i o ty v pohybu.

S využitím jejích principů se vyrábějí hydraulická zařízení širokého využití. Najít je můžeme nejen ve stavebnictví ale i v zemědělství, dopravě či v průmyslu. S mírnou nadsázkou se dá hovořit o tom, že hydraulické systémy nacházejí využití prakticky ve všech oblastech lidské činnosti.

Výhody polykarbonátových dosiek pri stavebnom použití

on .

Polykarbonátové dosky poznáte pravdepodobne všetci. Jedná sa o najlepšie riešenie zastrešovanie alebo stavbu prístreškov. Najlepšie riešenie je zaobstarať oceľovú konštrukciu, drevenú alebo hliníkovú konštrukciu, na ktorú sa dosky pripevnia. Medzi najväčšie výhody patrí bezpochyby to, že ich môžete kombinovať s akýmkoľvek iným strešným systémom. Vďaka tomu, že sú priehľadné, ich môžete použiť aj ako svetlíky.

polykarbonátové dosky slovensko

Komůrkové lexan desky

on .

Plánujete nějaký druh zastřešení polykarbonátem? Nejprve je vždy dobré vědět, jaké mají komůrkové polykarbonátové desky vlastnosti. Mezi nejdůležitější patří: extrémní odolnost proti rozbití, vysoká odolnost proti povětrnostním vlivům a nízká hmotnost. Dále také snadná zpracovatelnost a montáž, stabilita fyzikálních a mechanických vlastností širokém teplotním rozmezí ( -40 oC až +115 oC) a vynikající tepelně izolační vlastnosti. Zároveň se dá polykarbonát speciálně upravovat např. technikou IQRelax, NoDrop 2UV. Polykarbonátové desky jsou ideální pro zastřešení teras, přestřešení parkovacích míst, zimní zahrady nebo zastřešení bazénů.

Nerozbitné sklo? Ne - polykarbonát

on .

polykarbonátyTaké jste si vždycky říkali, jak to dělají v amerických filmech, že neprostřelí sklo – ať už v autě nebo na mrakodrapu? Odpověď je opravdu jednoduchá a pro vás také dostupná – jedná se o materiál, kterému se říká polykarbonáty.

Jaké existují metody svařování?

on .

svařování

Svařování (také jako sváření) je proces, jehož výsledkem je spojení dvou a více součástí. Aby bylo možné svařit součásti k sobě, je nezbytné vytvořit optimální termodynamické podmínky, při nichž je umožněn vznik nových meziatomárních vazeb. Je možné svařovat kovové i nekovové materiály či materiály s různými a podobnými vlastnostmi. Jaké existují metody a způsoby svařování?

Kde sa používa lexan?

on .

Polykarbonátové dosky na prvý pohľad pôsobí ako sklo či plexisklo, ale v porovnaní s týmito materiálmi je polykarbonát veľmi odolný a nerozbitný. K dostaniu sú tieto dosky transparentné, a tak sú priehľadné. Je možné si objednať aj ich zafarbenie podľa vlastných potrieb, a to v bielej a šedej. Využitie je dnes široké. Používa sa u zasklenia zastávok hromadnej dopravy, výkladov a podobne. Hlavnou výhodou je, že má lexan rad výhodných vlastností - nerozbitnosť, odolnosť voči vysokým a nízkym teplotám. Lexan montaz má aj nejaké nevýhody, ktorými sú škrabance. Sú síce odstrániteľné, ale zase sa tým stráca transparentnosť.

Se zastřešením bazénu prodloužíte koupací sezónu

on .

Máte na zahradě bazén? Pak jistě víte, že je s jeho údržbou spojena celá řada problémů. Abyste se vyvarovali nekonečnému a náročnému čištění, investujte do zastřešení. Díky tomu v bazénu nebude tolik nečistot a je možné se v něm koupat i v dešti. K zastřešení se dnes používají polykarbonáty, respektive polykarbonátové desky, které se vyznačují vysokou odolností proti vnějším vlivům. Polykarbonát je materiál, který odolává také velkému tlaku sněhu v zimních měsících. Investice do zastřešení se určitě vyplatí. Sice se nejedná o nejlevnější záležitost, ale zastřešení bazénu s sebou přinese řadu pozitiv.