Se zastřešením bazénu prodloužíte koupací sezónu

Napsal Václav Vodník on . Posted in Top odkazy

Máte na zahradě bazén? Pak jistě víte, že je s jeho údržbou spojena celá řada problémů. Abyste se vyvarovali nekonečnému a náročnému čištění, investujte do zastřešení. Díky tomu v bazénu nebude tolik nečistot a je možné se v něm koupat i v dešti. K zastřešení se dnes používají polykarbonáty, respektive polykarbonátové desky, které se vyznačují vysokou odolností proti vnějším vlivům. Polykarbonát je materiál, který odolává také velkému tlaku sněhu v zimních měsících. Investice do zastřešení se určitě vyplatí. Sice se nejedná o nejlevnější záležitost, ale zastřešení bazénu s sebou přinese řadu pozitiv.

lexan je ideálny materiál

Napsal Václav Vodník on . Posted in Top odkazy

Lexan sú polykarbonátové dosky, ktoré majú vysokú húževnatosť, nízku hmotnosť a schopnosť šetriť energiu. Dosky sú obojstranne opatrené špeciálnou ochrannou vrstvou pred škodlivými účinkami UV žiarenia. Dodávajú sa v transparentnej verzii, a napriek tomu sú mimoriadne odolné voči nárazom v teplotnom rozmedzí od - 40 ° C do +120 ° C. Často sa tak používa pri nerozbitnom zasklievanie.

Co je hydraulika?

Napsal Václav Vodník on . Posted in Top odkazy

Co to je hydraulika? S tímto pojmem se v životě setkáváme velmi často, ale ne každý je schopen ho přesně vysvětlit. Co jto teda je? Je to technická disciplína, která se zabývá využitím mechanických vlastností tekutin pro technické účely. V hydraulice se využívají poznatky z hydromechaniky, která zahrnuje hydrostatiku a hydrodynamiku. To znamená, že se studují nejen vlastnosti tekutin, které jsou v klidu, ale také tekutin, které jsou v pohybu. Díky hydraulice můžeme vyrobit hydraulická zařízení, která mají široké využití a používají se například ve stavebnictví, v zemědělství, průmyslu či v dopravě. 

Americká hypotéka

Napsal Václav Vodník on . Posted in Top odkazy

Když se řekne americká hypotéka, pak se nebavíme o ničem jiném než o neúčelové hypotéce. Jedná se v podstatě o neúčelový spotřebitelský úvěr zajištěný nemovitostí. Samotná název produktu napovídá o tom, že k nám přišel právě z USA, kde tento typ hypotéky získal na oblíbenosti. Americká hypotéka se na českém finančním trhu objevila poprvé v květnu roku 2004. Do tohoto roku se jinak mohla hypotéka využívat pouze k financování vlastního bydlení.

Krbové vložky - Kbkrby

Napsal Václav Vodník on . Posted in Top odkazy

Když se řekne krb, každý si představí pravé teplo domova. Krby ale mají nejen estetický význam, ale jsou i zdrojem tepla a mohou vytopit celý interiér. V současné době je využívána celá řada materiálů, z nichž se vyrábí krby a krbové vložky. V minulosti se do interiérů instalovaly hlavně otevřené krby, ale dnes se do popředí dostávají hlavně krby s instalovanou krbovou vložkou.