Na co si dát pozor při prodeji lesa?

on .

Prodej lesa je obtížnou záležitostí a není to tak jednoduché, jak se na první pohled může znát. Mnozí z vás si možná říkají co na tom je, vždyť je to hračka. Ale to je ovšem omyl. Prodej lesa je často doprovázen velkými chybami, které vás můžou ve finále stát hodně energie, času a peněz. Doporučujeme proto dávat si pozor a zaměřit se především na níže uvedené body, se kterými bývá problém nejčastěji. I tady se vyplatí držet se pravidla “dvakrát měř, jednou řež”. Raději si vždy všechno pečlivě zkontrolujte a ověřte u více zdrojů.

prodej lesa - na co si dát pozor

 

 

Popis lesa

Při prodeji lesa bývá často špatně označené, který les se vlastně prodává. Vycházejte podle přesného označení z katastru nemovitostí. Nechat si udělat výpis z katastru vás vyjde nanejvýš na 100 korun. Těch pár korun za to, ale určitě stojí. Budete mít jistotu kde se les přesně nachází, jak je velký apod.

 

Nejasný vlastník

Je důležité si uvědomit, že každý les, ale i jiné nemovitosti nemusí mít vždy jenom jednoho vlastníka. Pokud jste v roli kupujícího, tak si nechte od prodávajícího ukázat, kdo všechno les vlastní.

 

Břemena

Hlavně si na výpisu z katastru nemovitostí jestli prodej není spojen například s povinností umožnit sousednímu vlastníkovi používat příjezdovou cestu vedoucí přes váš les.

 

Jak jste se sami mohli přesvědčit prodej lesa není lehkou záležitostí. Dávejte pozor ne jenom na výše uvedené faktory, ale také na další věci spojené s prodejem lesa.